PrivatSkiserviceKundeserviceBooking
Hvordan velge rett utstyr ?    Ofte stilte spørsmål    Kontakt oss    Møt oss på Facebook

Hvordan velge rett utstyr ?

Enkel måte å finne riktig skilengde

Husk at her er ingen absolutte regler. Av erfaring vet vi at erfarne skiløpere benytter lengre ski enn de som er helt nybegynnere. Dette gjelder for både ungdom og voksne. Vi har forsøkt å lage noen kategorier, slik at valget blir enklere for deg som kunde.

  • Barn velger ski som rekker opp til mellom skulderparti og nese.
  • Ungdom og Voksne:
    • Nybegynner: Velger ski som rekker opp til hake.
    • Medium skiløper: Velger ski som rekker opp til nese.
    • Viderekommen: Velger ski som rekker opp til toppen av hodet

Husk at hvis du er usikker på lengden, kan du enkelt komme innom skiutleien og få hjelp til å bytte til en annen lengde!

 

Støvler – Finn din riktige størelse

De fleste støvelprodusenter bruker nå en størelsesindeling kalles MONDO (point). Denne tar utgangspunkt i et centimetermål.

For å finne fotlengden din setter du hælen inntil en vegg og setter et merke foran den lengste tåa. Deretter måler du lengden i cm. Dette målet blir utgangspunktet for din størelse. Hvis foten din er 27,5cm,skal du ha en størrelse 27,5 MONDO. 

Det er i tillegg forskjellige lester på forskjellige støvler, har du en smal for finnes det støvler som passer for deg, og selvfølgelig er det støvler for deg som har bredere føtter.

Et godt tips er å kjøpe en såle eller det aller beste er å få laget en såle som er tilpasset din fot, for å få utlignet trykk under foten, dette for å unngå smerter og krampe tendenser i foten. 

Hafjell Skiutleie er Hafjell's beste skiutleie. Vi har over 20 års erfaring og våre service innstilte medarbeidere står klare til å hjelpe deg!

Hafjell Skiutleie er skiutleien med den beste plasseringen i Hafjell. Vi ligger rett ved siden av Gondolen og Stolheisen i Hafjell i samme bygg som billettsalg og gjesteinfo.

Alltid fornøyd garanti